Versoepeling corona maatregelen voor tennis jeugd t/m 18 jaar

28 april 2020

Versoepeling corona maatregelen voor tennis jeugd t/m 18 jaar

Beste leden van TC WW,

Op dinsdag 21 april, heeft het kabinet de maatregelen in strijd tegen het coronavirus ook voor tennissers iets versoepeld.

Dankzij het bestuur, Tennischool Martin Verkerk en de parkeigenaar van Park WW is de aanvraag hiervoor ingediend bij de Gemeente Den Haag.

Mits begeleid en met in achtneming van het opgestelde protocol, mogen onze jeugdleden t/m 18 jaar binnenkort (hopelijk vanaf 4 mei) de baan op. Alle informatie hierover is te vinden op: https://centrecourt.nl/actueel/nieuws/2020/04/tennis-en-padel-door-jeugd-tm-18-jaar-mag-weer-wat-nu/

Voor onze seniorleden vanaf 19 jaar is dit helaas nog niet mogelijk.

Ook ’t Paviljoen en Brasserie WW blijven tot nader order gesloten.

Ondertussen hebben wij het protocol van NOC*NSF en de verschillende richtlijnen van de KNLTB voor verenigingen, parken en trainers verwerkt in het “TC WW jeugd samen de baan weer op-protocol” om onze jeugd op een zo veilig mogelijke manier weer te kunnen laten tennissen.

Hopelijk krijgen we in de loop van deze week de goedkeuring van de gemeente en kunnen de jeugdtrainingen op 4 mei weer van start gaan. Zodra het protocol is goedgekeurd, krijgen de jeugd en hun ouders hierover meer informatie.

Jeugdleden die zich (nog) niet hebben opgegeven voor de zomerlessen kunnen dit nog steeds via www.tennisschoolmartinverkerk.nl doen. Martin zal dan kijken of hij dit alsnog kan inplannen.

Wat we nu al zeker weten is dat we jullie hulp écht nodig hebben!

We zijn op zoek naar toezichthouders! Want zonder toezichthouders mag er door de jeugd helaas niet getennist worden daar dit een vereiste uit het protocol is.

• Taak: toezicht houden op de regels uit het protocol
  • Wanneer: vanaf 4 mei, de uren dat er lesgegeven wordt (een dagdeel of enkele uren)
  • Wie: we denken in de eerste plaats aan de ouders van jeugdleden maar iedereen die de club en de jeugd wil helpen, is meer dan welkom.
  • Aanmelden: via [email protected]

We rekenen op jullie om stap voor stap onze mooie, gezellige club weer tot leven te brengen.

Daarnaast heeft de KNLTB besloten om de Voorjaarscompetitie (jeugd en senioren) en de KIA Tenniskidscompetitie (Rood-Oranje) door te schuiven naar het najaar.  De competitiespelers van TC WW krijgen hierover binnenkort meer informatie. Zie ook: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/04/knltb-competities-verplaatst-naar-het-najaar/

Ook de seniorleden staan te popelen de baan weer op te gaan. Op dit moment is dat nog niet toegestaan. Zodra er nieuwe informatie voor de seniorleden is, worden jullie hierover uiteraard geïnformeerd.

Namens het bestuur van TC WW

Vragen?