Senioren

In het voorjaar neemt TCWW met ca zestien senioren competitieteams (Heren, Dames en Gemengd) deel aan de voorjaarscompetitie (april-juni), grotendeels op districtsniveau. De meeste teams komen op de zaterdag in actie, maar er zijn ook TCWW-teams actief op de zondag respectievelijk de donderdag.

In de herfstcompetitie (september-november) speelt TCWW met enkele Heren- en damesteams, op de zaterdag.

Junioren

Met ingang van najaar 2013 is de jeugdcompetitie van de KNLTB drastisch gewijzigd. Voor de jongste jeugd (zes tot ca 11/12 jaar) is er het zogenaamde ‘Tenniskids’ competitieprogramma, in verschillende kleurcategorieën (Rood, Oranje en Groen) en met aangepaste baanlengtes, ballen en spelregels. Rood en Oranje spelen negen keer per jaar (eerste zondag van de maanden maart t/m november, van 09.00 tot ca 11.30 uur, de zogenaamde ‘Worldtour’), Groen heeft een eigen voorjaars- en najaarscompetitie, op de woensdagmiddag (13.30 tot ca 16.00 uur). Alle teams in deze competitie zijn gemengd. Zie verder op de tenniskids informatiepagina.

De overige/oudere jeugd (11 t/m 14 jaar respectievelijk 11 t/m 17 jaar - jongens, meisjes en gemengd) kent geen Districtscompetitie meer, maar uitsluitend een Landelijke competitie. De voorjaarscompetitie vindt plaats van april tot juni, de herfstcompetitie wordt gespeeld van september tot november, hetzij op de zaterdag hetzij op de zondag. In 2014 zal TCWW met ongeveer twaalf jeugdteams deelnemen aan de voorjaarscompetitie (vooral jongensteams en meisjesteams, op zondagochtend) en met ongeveer zes (gemengde) teams in de najaarscompetitie, ook op zondagochtend.

Onderaan deze pagina vind je alle informatie van de KNLTB aangaande de voorjaarscompetitie in 2014, elders op deze website (in het menu ‘competitie’) is uitgebreide informatie voorhanden over de seniorencompetitie en de juniorencompetitie.

Competitie spelen?
Lijkt het je leuk om competitie te spelen? Neem dan contact op met een van de Vereniging Competitieleiders of met de Functionaris Tenniskids.  Hetzij telefonisch hetzij per e-mail. Hieronder vind je de contactgegevens.

Verenigingcompetitieleiders

TCWW telt twee gecertificeerde Verenigingcompetitieleiders (VCL): Cor van ’t Holt (senioren/district, tevens VTL) en Peter R. Poharnok (junioren/landelijk). Daarnaast heeft TCWW ook een ‘Functionaris Tenniskids’, Boukje van Goozen. Zij maken tevens deel uit van de Technische Commissie van TCWW en zijn verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen de vereniging, de indeling en begeleiding van de competitieteams en de begeleiding van prestatieve jeugd.

Naam   Telefoon E-mail
Cor van 't Holt VCL Senioren 06 - 5428 4584 competitie@tennisclubww.nl
Peter R. Poharnok VCL Junioren 06 - 5060 7272 competitie@tennisclubww.nl
Boukje van Goozen Tenniskids 06 - 2269 1082 tenniskids@tennisclubww.nl

Samen met de tennisschool bepaalt de Technische Commissie van TCWW individuele speelsterktes en doet zij de indeling van de verschillende teams die namens TCWW aan de competitie deelnemen. Met het oog hierop worden voor de jeugd geregeld ‘voorspeeldagen’ georganiseerd, om iedereen in het meest passende team en op het juiste niveau te kunnen indelen.

Jaarlijks worden rond 1 december de eerste indelingen van de competitieteams voor het voorjaar gemaakt, in januari dienen de teams definitief aan de KNLTB doorgegeven te worden.

Voor de herfstcompetitie dienen de teams in juni aangemeld te worden.

KNLTB informatie competitie 2014

KNLTB Competitiesoorten 2014 (pdf)

KNLTB info Voorjaarscompetitie Landelijk 2014 (pdf)

KNLTB info Voorjaarscompetitie District 2014 (pdf)